Taher – Železniški program

IZDELAVA:

SVETLOBNIH GLAVNIH SIGNALOV, PREDSIGNALOV, PONAVNJALNIKOV V SESTAVI IN DOPOLNILNIH SIGNALOV:SIGNALNI STEBRI IN DELOVNI ODRI

Izdelujemo stebre z zaščitnimi delovnimi odri za železniške signale in stebre za cestne semaforje. Dobavimo tudi betonske temelje s temeljnimi vijaki za pritrditev stebrov.

Stebri in delovni odri so varjene izvedbe. Proti koroziji so zaščiteni z vročim pocinkanjem.©Taher d.o.o.

SIGNALNE GLAVE

Signalne glave so opremljene z napisno tablo za signalno oznako, pritrdilnimi kotniki, vijačnim materialom in siluminskim kabelskim razdelilcem. Proti koroziji so zaščitene z vročim pocinkanjem.©Taher d.o.o.


SIGNALNA OMARICA

Signalna omarica je narejena iz silumina in je barvana v predpisanem RAL-u. Opremljena je s ključavnico, pokrovčkom ključavnice, zračnikom, kratko in dolgo uvodno cevjo, slepimi prekritji, amortizerji, pritrdilnimi kotniki in vijačnim materialom.
Signalna omarica je opremljena s ključavnico, pokrovčkom ključavnice, zračnikom, kratko in dolgo uvodno cevjo, slepimi prekritji, amortizerji, pritrdilnimi kotniki in vijačnim materialom. ©Taher d.o.o.


TEMELJNI VIJAKI

Temeljni vijaki so opremljeni z podložnimi ploščicami in maticami s podložkami. Proti koroziji so zaščiteni z galvanskim pocinkanjem.©Taher d.o.o.


SIGNALNE SVETILKE 136

Signalna svetilka tipa SSV 136 je narejena iz aluminija-stega ohišja in optičnega dela. Optični del je sestavljen iz razpršilnega stekla, leče (kondenzorja), barvnega filtra in grla za žarnico. Narejena je po predpisih in standardih, ki veljajo na Slovenskih železnicah.©Taher d.o.o.


SIGNALNE SVETILKE 70

Signalna svetilka SSV 70 je prav tako sestavljena iz aluminijastega ohišja in optičnega dela. Namenjena je za vgradnjo v mejne tirne in premikalne signale. Svetilka ustreza predpisom in standardom, ki veljajo na Slovenskih železnicah. Poleg izdelave novih signalnih svetilk obeh tipov, nudimo tudi obnovo starih ! Signalna svetilka SSV 70 je tudi sestavni del MEJNIH TIRNIH in PREMIKALNIH SIGNALOV ©Taher d.o.o.PREMIKALNI SIGNAL

Sestavljajo ga siluminsko ohišje, dve signalni svetilki tipa ssv 70 mm in kovinskega podstavka. Ohišje je opremljeno s ključavnico, pokrovčkom ključavnice, zračniki in senčniki za svetilke. Barvano je s črno barvo in dvema rumenima progama na zadnji strani. Signal dobavimo skupaj s temeljem in temeljnimi vijaki, ali po posameznih sestavnih delih.©Taher d.o.o.


MEJNI TIRNI SIGNAL

Mejni tirni signal je narejen iz močnega kovinskega ohišja, in pritrdilne konstrukcije s pomočjo katere
ga pritrdimo na signalni steber. V ohišje sta vgrajeni dve beli in dve rdeči svetilki tipa ssv 70 mm s senčniki. Ohišje in pritrdilna konstrukcija sta zaščitena pred korozijo s pocinkanjem. Prednja
stran ohišja s senčniki je barvana s črno barvo. Signal dobavimo skupaj s stebrom, delovnim odrom, temeljem, temeljnimi vijaki ali pa po posameznih sestavnih delih.©Taher d.o.o.OPTIČNI INDIKATOR

Sestavljen je iz aluminijastega ohišja, matrix plošče in optičnega dela. Optični indikator je zelo dobro viden, omogoča več različnih simbolov v enem ohišju, za vsak simbol pa potrebuje le dve halogenski žarnici (glavno in rezervno). S tem se zmanjša poraba električne energije. V primeru, da pregori glavna žarnica, se vklopi rezervna.
S pomočjo barvnih filtrov pa lahko dobimo tudi simbole različnih barv.
Pri oteženih dostopih mesta vgradnje indikatorja (npr. tuneli, mostne konstrukcije …) je mogoče namestiti žarnice do 20 m stran od samega indikatorja. Montaža indikatorja je preprosta. Izvedemo jo s pomočjo nosilca, ki ga pritrdimo na signalni steber. Nosilec je zaščiten pred korozijo s pocinkanjem.©Taher d.o.o.


CESTNI SEMAFOR ZA NIVOJSKE PREHODE

Cestni semafor za nivojske prehode s svetilkami tipa ssv 210 mm je sestavljen iz dveh svetilk s halogenskimi žarnicami, trikotnega znaka in opozorilnega zvonca. Vse skupaj je nameščeno na kovinski nosilec, ki je pred korozijo
zaščiten s pocinkanjem. Semafor je opremljen še s priključnim kablom in objemkami za pritrditev na steber. Tudi objemke so zaščitene pred korozijo s pocinkanjem. Dobavimo ga skupaj s stebrom, temeljem in temeljnimi vijaki ali pa po posameznih sestavnih delih.©Taher d.o.o.


LIKI ZA RAZTIRNIK, KONEC TIRA IN KRETNIŠKI NASTAVKI

Izdelujemo dve vrsti likov:
- lik v obliki zaprtega ohišja, z električno razsvetljavo.
- lik, narejen kot signalni znak z odsevnimi materiali
Liki so konstruirani za preprosto uporabo in vzdrževanje..
Na željo izdelamo tudi druge signalne like, znake in oznake.©Taher d.o.o.


SIGNALNE OZNAKE

Poleg signalnih znakov in likov izdelujemo tudi signalne oznake za označevanje signalnih stebrov. Signalne oznake so narejene iz nerjavečih materialov. Konstrukcija omogoča preprosto montažo na signalne stebre širine 80 mm in 100 mm.
Na prednji strani je reflektivna folija najvišjega kakovostnega razreda, ki omogoča dobro vidljivost podnevi in ponoči. Vzdrževanje ni potrebno.©Taher d.o.o.


KABELSKA GLAVA

Izdelana je iz aluminijeve litine in barvana s črno barvo. Sestavljena je iz zgornjega pokrova in spodnjega dela, kjer se nahajajo uvodnice (dolga in kratka uvodna cev) ter slepa prekritja z gumijastimi tesnili. Kabelska glava je opremljena s kovinskim podstavkom.©Taher d.o.o.


TIRNA PRIKLJUČNA OMARICA TPO-4

Sestavljena je iz kovinskega podstavka in aluminijastega ohišja. S prednje strani so v ohišje pričvrščene uvodnice s posebnimi nastavki za pritrditev zaščitne cevi. Za uvod kabla pa služi uvodnica, ki se nahaja na spodnji strani ohišja. Na željo lahko dobavimo ohišja različnih dimenzij, kar omogoča večje število vhodnih in izhodnih mest.©Taher d.o.o.


TIRNA PRIKLJUČNA OMARICA TPO-2

Sestavljena je iz varjenega kovinskega podstavka in litega ohišja. Obdelava ohišja in število uvodnih mest sta odvisna od namena uporabe.©Taher d.o.o.


LOMLJIVI DELI ZA POLZAPORNICE

Lomljivi deli so narejeni iz silumina. Glede na obliko zaporniškega profila ločimo dve vrsti lomljivih delov:
- štirirobi
- šestrobi
Izdelujemo obe vrsti za dolžine polzapornice
od 3,5m do 7,5m.©Taher d.o.o.


ODBOJNIKI

Izdelujemo več različnih vrst odbojnikov. Vsi so varjene izvedbe, odbojna plošča pa je lahko nastavljiva ali fiksna. Kljub robustni izvedbi so konstruirani tako, da je montaža na terenu preprosta.©Taher d.o.o.


ZAVORNE COKLE

V našem proizvodnem programu so tudi zavorne cokle tip 45 in 49, ki se uporabljajo za zavarovanje vagonov in drugih železniških vozil pred nekontroliranim premikanjem. Opravljamo pa tudi popravilo in obnovo obrabljenih zavornih cokel.©Taher d.o.o.


PRITRDILNE GARNITURE ZA KRETNIŠKE IN RAZTIRNIŠKE POGONE

Izdelujemo tudi pritrdilne garniture s potisnimi in kontrolnimi drogoviza kretniške in raztirniške pogone. Kljub robustnosti sestavnih delov je izdelava natančna in kvalitetna. V primeru vgradnje posameznih sestavnih delov v že obstoječi sistem, pa se lahko vsak nov sestavni del posebej prilagodi, že obstoječim delom na terenu.©Taher d.o.o.


BETONSKI TEMELJI ZA SIGNALE

izdelujemo tudi betonske temelje za postavitev vseh vrst svetlobnih signalov, cestnih semaforjev za nivojske prehode, telefonskih omaric. Vse betonske temelje lahko dobavimo v kompletu s temeljnimi vijaki in zaščitnimi kapicami za temeljne vijake.©Taher d.o.o.

Poleg vseh opisanih izdelkov izdelujemo tudi drobni material in posamezne izdelke, ki so sestavni del večjih sklopov ali naprav. Prisluhnemo vsem vašim željam in potrebam. Z natančno izdelavo in izbiro pravih materialov zagotavljamo dobavo kvalitetnih izdelkov s kratkimi dobavnimi roki. Naša paleta izdelkov pa se ves čas veča tudi s pomočjo vaših idej, predlogov in želja.©Taher d.o.o.